ANASAYFA: FORUMLAR

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Zor yanıt veren hastalar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Klinik ART
Alta gitSayfa: 1
BAŞLIK: Zor yanıt veren hastalar
Zor yanıt veren hastalar 1 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0
Sevgili Meslekdaşlarım,

Zor yanıt veren hastalarınızı tahmin etmek için usg'deki antral follikül sayısı, volum, FSH ve e2 haricinde başka bir parametre kullanıyor musunuz? bu hastalarda hangi protokolleri tercih ediyorsunuz?

Dr. Hulusi Zeyneloğlu
hulusib
hulusib
TSRM Genel Sekreter
Gönderiler: 3
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:Zor yanıt veren hastalar 1 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1
Hastanın onceki stimulasyon sikluslarındaki (varsa IVF, Ovulasyon induksiyonu, super ovulasyon IUI) over performansını inceliyorum mutlaka. Ayrıca henüz rutine yerlesmis olmasa da olculaebildigi durumlarda AMH da fikir verecektir.
bata
bata
TSRM Dernek Üyesi
Gönderiler: 19
graphgraph

Son zamanlarda ozellikle AMH duzeyine bakiyorum. AMH<1 ise ciddi anlamda rezerv azalmasina isaret ediyor. Bu gibi olgularda hastanin prognozunun oldukca kotu olacagini soylemekte yarar var.
burman
burman
TSRM BAŞKANI
Gönderiler: 18
graphgraph

Cvp:Zor yanıt veren hastalar 1 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0
Sevgili Hulusi
Ben sadece over volumunu ve o an icin mevcut follikul adedini kullaniyorum.
Artik FSH ve E2 bile bakmiyorum, Ilk degerlendirmeler disinda cunku artik hastalar cogu bir cok tetkikle ve gecmisle geliyorlar
Onur
okarabacak
okarabacak
Seviye1
graphgraph

Sevgili Bulent
AMH IStanbul avrupa yakasinda hemen her lap da bakiliyormu? Fiyati kaca? Sana sayi kac ise hangi protokol anlamina geliyor
Onur
okarabacak
okarabacak
Seviye1
graphgraph

Asagidaki metin bizim Dr. Ozgur Oktem ile yazdigimiz yeni bir review dan alinma. Umarim yardimci olur.

Although cut-off values are not clearly defined, one study showed that an AMH level ≤1.26 ng/mL had 97% sensitivity to detect poor responders (< or =4 oocytes). Levels above this threshold predicted normal response with 98% sensitivity. With levels <0.5 ng/ml, a correct prediction of very poor response (< or =2 oocytes) was possible in 88% of cases while levels of AMH ≥0.5 ng/ml were not significantly correlated with clinical pregnancy rates (73). Basal AMH levels < 1.66 ng/mL or > 4.52 ng/mL are associated with lower quality of oocytes compared to median levels (1.66-4.52 ng/mL). Taken together low basal AMH values are associated with poor IVF outcomes while high responders are characterized by higher follicular and luteal phase AMH levels compared to normal responders. Again, too low or high AMH levels may herald poor oocyte quality and may provide a more accurate assessment of the follicle pool in young hypergonadotropic patients, especially in the clinically challenging subgroups of patients with elevated FSH and regular menses and in hypergonadotropic women with cycle disturbances not fulfilling the diagnostic criteria premature ovarian failure (POF)(74).
burman
burman
TSRM BAŞKANI
Gönderiler: 18
graphgraph

Poor responderlerda benim tercih ettiğim protokol östrojen priming + letrozole + HMG-FSH + Antagonist prokoldur. Bu protokolde E2 seviyeleri düşük gibi görünsede alınan oosit sayısı ve sonuçlar dah iyi olmakta, deneyin göreceksiniz.
sedatk
sedatk
Seviye1
Gönderiler: 8
graphgraph

Cvp:Zor yanıt veren hastalar 2 Ay önce Karma: 0
Bülent Abi selamlar,

Bizde hastanede AMH bakmaya başladık.... Bence de hastaya bir şeyler anlatırken konunun realize edilmesi açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum....Ancak biliyorsunuz şu anda tek kit kullanılıyor ve bu kitin cut-off değerleri şu şekilde;

1-6 arası normal
<0.4 menopoz....

Sorum şu: 0.4-1 arasındaki değerlerde (ki bu hastaların neredeyse %95'nin AFC'si <6) hastaya nasıl bir indüksiyon protokolü uyguluyorsunuz?
Hastayı tedaviye almadığınız bir değer var mı? Mesela <0.4 olanlara yaklaşımınız nedir?

Saygılar
tayfunb
tayfunb
TSRM Yönetim Kurulu
Gönderiler: 20
graph

Üste gitSayfa: 1
Yetkililer: burman